🌞OBS! Den fysiske butik holder ferielukket i uge 28 og 29. I den periode sendes webordre 2 gange om ugen. God sommer 🫶

Mundblæst glaspynt – Stor julestjerne sølvfarvet

kr. 170,00

På lager

Tilbehør:

Den klassiske julestjerneform med spidse ender i en klassisk sølv lavet med mundblæste glasperler.

Det smukke og unikke julepynt kan hænges på juletræet eller pynte rundt omkring i hjemmet.

Størrelse: 12x12x4 cm.

Unik jylepynt på UNESCOS kulturarvsliste

Dette smukke glasjulepynt produceres af en familievirksomhed lokaliseret i en lille landsby i Tjekkiet. Her producerer man originale og smukke juledekorationer af glasperler – en tradition man har holdt ved lige siden 1902. Faktisk er det det sidste sted i verden man arbejder med og holder liv i disse gamle traditioner.

Traditionen med, at mundblæse glasperler er en ældgammel tradition i området omkring denne landsby. I det tidlige 20. århundrede levede mere end 400 familier i området af, at producere glasperler og smykker heraf. Det var også i det 20 århundrede, at man begyndte at at lave festlige dekorationer af glasperlerne, der førhen mest blev brugt til smykker, brocher med mere til bl.a. fine folk og teaterkostumer. Hvem den første der kom på ideen med, at komme glasperlerne på tråde og forme dem til festlige dekorationer ved man ikke, men man ved at dekorationerne er blevet lavet i mere end 100 år og at glasperlerne med årene er blevet mundblæst, forsølvet, farvet, og formet for, at skabe de smukkeste dekorationer.

Håndværksprocessen bag dekorationerne  er så sjælden og unik at de er blevet indskrevet på UNESCOS immaterielle kulturarvs liste.

Yderligere information

Vægt 100 g
Materiale

Mærke