🎉OBS! Vi har ændret vores åbningstider i butikken - Team Remix👍

Historien om de smukke rhinstens juletræer

De smukke juletræer i rhinsten – er håndlavede af gamle rhinsten. De fleste er unikaer, men der kan være enkelte modeller, som de laver flere af. Blandet andet engle, rensdyr og et par juletræer i klare sten. Juletræerne bliver håndsamlet i et område i det nordlige Böhmen i Tjekkiet.

Böhmen dannede hovedsæde for smykke og krystal produktionen før anden verdenskrig. De mange værksteder blev drevet af det tyske mindretal, som efter krigen blev fordrevet – fordi de støttede Tyskland. Efterfølgende blev landet besat af Sovjet i 40 år. Det var først ved murens fald, at man begyndte, at handle med de store lagre af smykke komponenter og rhinsten, som har stået urørt i årevis. Det er de sten, som stadig bliver benyttet til at samle juletræerne med. Det vil sige at de fleste af stenene er fra 30-40’erne og pladen de står på er et broche komponent. Hver ansat kan lave mellem 2-3 træer på en dag, så derfor koster det også lidt.

Da juletræerne ofte er unikaer, så er det ikke muligt at genbestille i bestemte farver. Så er der en kombination du er vild med, så slå til – den kommer næppe igen. Jeg ved at min kontaktperson nogle gange får lov at designe et par træer og dem vil der som regel være lidt stykker af.

Se andre indlæg