Afroart

Afroart

Afroart er et brand, som kombinere svensk design med ønsket om mere bæredygtighed, økologi og fairtrade. Derfor fokusere de på at samarbejde med små lokale håndværkere og kunstnere – fremfor storproduktioner. Det er er virkelig noget af det vi elsker aller mest ved dette brand. Derfor er der også nogle gange lang ventetid, da de simpelthen ikke kan følge med. Fairtrade sikre gode arbejdsforhold, løn og uddannelse for de ansatte.

Varekategorier

Der er mange små lokale håndværkere og kunstnere fra lande i Afrika, Asien og Latinamerika. Formålet er at synliggøre håndværket i de områder, hvor håndværket er en af de vigtigste indkomstkilder. Afroarts eget designteam hjælper med at udvikle både design, men også udviklingen af redskaber, så man skaber nye arbejdsområder og samtidigt hjælpe de traditionelle håndværk med at overleve. Her er fokus på ikke at slide eller misbruge jordens ressourcer. Så her et ekstra fokus på at genbruge materialer. Tingene håndlaves og gerne lokalt, dette for at skabe liv i byerne og ikke samle arbejdet i større byer.

Afroart importerer igennem fairtrade organisationer, som sikre at der handles direkte fra de små håndværker.
Følgende lande samarbejdes der medBangladesh, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Ecuador, Elfenbenskysten, El Salvador, Filippinerne, Ghana, Guatemala, Indien, Indonesien, Kenya, Madagaskar, Malawi, Mali, Marokko, Mexico, Mongoliet, Nepal, Niger, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sri Lanka, Sydafrika, Tanzania, Vietnam.