Birk

I mange år har stifter og ejer, Jannie Engberg, arbejdet som naturfagslærer. Gennem arbejdet med børn i naturen og gennem fritidsinteresser, har hun oparbejdet et stort kendskab til naturens skatkammer. Lige fra spiselige planter, forskellige dufte og unikke egenskaber den enkelte blomst, blad, nød eller rod besidder. Desuden har arbejdet omkring miljø og genbrug været en hjertesag.
Virksomheden er derfor også startet i et helt oprigtig ønske om at gøre en forskel.
Filosofien bag det hele er “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” – det er vi ret enige i. Læs mere under produkterne om hvordan der es produkter er lavet og hvad de indeholder.
Varekategorier

Hos Birk kan vi ikke acceptere:

 • Engangsplast, vores produkters to hovedformål er, at sikre mindre plastproduktion og give dig lækkert hår.
 • De accepterer ikke børnearbejde, basta!
  Deres farvepulver er på ingen måde produceret ved børnearbejde, faktisk er det fremstillet i et laboratorie, for at sikre den bedste kvalitetskontrol.
 • De accepterer ikke miljøskadelig kemi, derfor er vores produkter også Grøn salon godkendt. Du kan bruge dem i naturen, velvindende at du ikke efterlader dig spor til gene.
 • De accepterer ikke nogen former for test på dyr. Alle produkter er godkendt efter gældende EU lovgivning og krav. De test der bliver foretaget  er alene på frivillige menneske hoveder.

Vi har valgt:

 • At bruge sulfat, fordi det er det en shampoo gør; vi vil have skum for at undgå overdosering, vi vil have rent hår efter alverdens stylingprodukter. Vi bruger den mildeste sulfat på markedet, netop for at bibeholde en del af det naturlige fedtlag.
 • Vi bruger honning, fordi det er fantastik; alle øvrige produkter er veganske.
 • Vi bruger ecocertificeret palmeolie, som er basis i enkelte ingredienser, fordi vi ikke kan finde et bedre alternativ; vores råvareleverandører, som stiller umanerlig store krav til deres producenter, har valgt at det er det de vil tilbyde; det bedste til opgaven. Heldigvis er tingene ikke stationære, vi udvikler os og bliver bedre dag for dag.
 • Alle vores leverandører er nøje udvalgt, det gælder både råvareleverandører, emballageleverandører og produktionsudstyr- og inventarleverandører; Vi kigger altid først og fremmest i lokalområdet, herefter resten af Danmark og nogle gange må vi ud over grænsen, så vi finder bedste mand til jobbet.
 • Vi genbruger alt det emballage vi får ind, derfor kan pakkerne se lidt trætte ud; men det er jo også det inden i der tæller. Vi forventer også at vores kunder genanvender.
 • Vi vælger at formidle FNs verdensmål, målrettet grundskolen, specielt mål nr. 14, som også er det mål vi har mest for øje. Vil du vide mere, kan du læse her: https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene
 • Vi har valgt at donere 1% af overskuddet til miljøorganisationen Plastic change. Fordi deres formidling er drøn vigtig!

Som sagt, ingen kan alt, men alle kan lidt ❤

 

 

Hver dag står vi over for et valg; skal jeg tage (el)bilen eller bussen, må mine sko være i skind eller plastik, bøf eller soya. Der er negative og positive konsekvenser ved alle valg. Hvordan vælger man det rigtige? Man må slå en streg i sandet.