🌞OBS! Den fysiske butik holder ferielukket i uge 28 og 29. I den periode sendes webordre 2 gange om ugen. God sommer 🫶

Juletræer i rhinsten

Vores håndsamlede juletræer af rhinsten er meget populære. Hvert enkelt træ er unikt i sammensætningen af sten og farver. Af samme grund oplever vi også, at det går rigtig stærkt, når vi får nye juletræer i rhinsten hjem. Så det er lidt først til mølle, hvis du finder en personlig favorit. Juletræerne er en fin måde, at pynte op til jul og de skaber en hyggelig julestemning, når lyset reflekteres i de fine rhinsten. Før var de fleste sten fra 40’erne, men nu er det fortrinsvist nye sten. De er perfekte til værtindegaver og adventsgaver.

Varekategorier

Læs den fine historie om rhinstens juletræerne her. De smukke vintage juletræer – er håndlavede gamle rhinsten. De fleste er unikaer, men der kan være enkelte modeller især i de klare sten, som der er flere af. Juletræerne bliver håndsamlet i et område i det nordlige Böhmen i Tjekkiet. Det område dannede hovedsæde for smykker og krystal produktionen før anden verdenskrig. De mange værksteder blev drevet af det tyske mindretal, som efter krigen blev fordrevet - fordi de støttede Tyskland. Tjekkiet blev efterfølgende besat af Sovjet i 40 år og stod urørte i hele den periode. Det var først ved murens fald, at man begyndte, at handle med de store lagre af smykke komponenter og rhinsten igen.
Det er stadig de sten, som stadig bliver benyttet til at samle juletræerne med, men de er efterhånden blandet med nyere sten. Det vil sige at de fleste af stenene er fra 30-40’erne og pladen de står på er et broche komponent. Hver ansat kan lave mellem 2-3 træer på en dag, så det tager tid med håndværket.