🌞OBS! Den fysiske butik holder ferielukket i uge 28 og 29. I den periode sendes webordre 2 gange om ugen. God sommer 🫶

Vaser

Hvordan finder man den rette vase til de rette blomster er ikke altid det letteste. Mange af os kan nikke genkendende til, at modtage en fin buket og så have udfordringen med, at finde en passende vase til den. Hvordan får man en lille buket til at virke fyldig og en stor buket – til ikke at virke for kompakt? Her følger nogle tips til, hvilke vaser, som er gode at have i samlingen og hvordan den rette vase og får blomsterne til at se flotte ud.

Varekategorier

Hvor mange vaser behøver, man i sin samling og hvilke er et must have. En god vasesamling i hjemmet består af tre til fem vaser:
1. En høj med talje - her er oslovasen et godt eksempel.
2. En lavere med talje - nøglehulsvaserne er fine
3. En bred til tulipaner - her er flere på webshoppen - Dahlia eller Elipse.
4. En med smal åbning - her er krølvaserne perfekte.
5. En mindre kuglevase - se både vores kuglevaser i pindsvin og swirl.

Den vase som kan benyttes til flest bloster er vaserne med en smallere åbning, da det de fleste buketter til at se flotte ud. Når vasen har en talje, som Oslo vasen så spredes blomsterne godt ud, samtidigt med at der er god plads til at stilkene kan sprede sig ud. På den måde kan man også lettere arrangere dem pænt og skabe en fyldig buket.

Vasen med den store åbning - kræver mange blomster for, at der ser pænt ud. Hvis du gerne vil bruge vasen, men ikke har nok blomster kan med fordel bruge grene fra haven. Du kan bede om ekstra grønt fra blomsterhandleren.

Hvis du har en for støver, så kan du sprøjte lidt vand på blomsterne en gang imellem, så holder de i øvrigt længere i vasen. Mange snitblomster holder også  længere, hvis du stiller dem koldt om natten enten på altanen  eller i udestuen.